Ce e dragostea?...Nimic...O confuzie?...O nebunie?....O fericire supremă?...Nimic...Doar egoism în doi...Păcat..

понедельник, 3 августа 2015 г.

Patrupezii sunt mai prudenti decat bipezii

V-ati intrebat vreodata cum de cainii ajung sa fie atat de descurcareti prin orase si asteapta cuminti la semafor schimbarea culorii verde, atunci cand masinile se opresc pentru a le da prioritate?
Am fost de multe ori martorul unor scene in care maidanezii asteptau sa se stranga oameni la trecerea de pietoni pentru a traversa alaturi de ei.
Un exemplu recent este patrupedul latrator, care in fiecare dimineata, pe strada Hristo Botev, se opreste la trecerea de pietoni, se asigură că nu vin mașini și traversează pe zebră, procedând aproape mai prudent decât bipezii. Prima data cand l-am vazut pe trecerea de pietoni am crezut ca este o coincidenta. Scena insa s-a repetat zilnic.
Presupun ca acest simt l-au deprins cand treceau prin altă parte si erau claxonați. Cainii se speriau si simteau că li se pune viața în pericol. Traversand insa pe la trecerea de pietoni, odată cu omul, ei văd că nu li se întâmplă nimic și percep asta ca o siguranta. Cainele ține minte că a traversat pe acolo și prefera să treacă deja de fiecare data prin același loc.
Cred ca sunt scene demne de Discovery: au invatat o lectie pe care multi oameni au uitat-o: traversarea unei strazi pe trecerea de pietoni este mult mai sigura.

Комментариев нет:

Отправить комментарий